La llet i els cadells, què cal tenir en compte?

La llet i els cadells, què cal tenir en compte?

M’he trobat un cadellet de gat al carrer i me l’emporto cap a casa! Doncs jo he adoptat un gosset molt petit!

Fantàstic! Però i ara què fem? Què els hi donem per menjar?

Segur que la primera resposta que se’ns acut és donar-los llet de la que prenem nosaltres… Doncs no! Molt millor no donar-los aquesta llet perquè ells no toleren la lactosa.

Què pot passar si els hi donem?

El que pot passar és que al no tolerar la lactosa pateixin de descomposició i tinguin diarrees. Com que estem parlant de cadells molt petits això pot ser perillós perquè estan en creixement i pot quedar alterat, o poden deshidratar-se o emmalaltir més per unes defenses baixes.

I doncs què fem?

Existeixen llets preparades especialment per ells amb un molt baix contingut amb lactosa i aquesta llet és la que han de prendre. Depenent de l’edat del cadellet hauran de menjar més o menys vegades al dia, com un nadó.

A veure, però només llet?

Altra vegada dependrà de l’edat del cadell. A partir d’un mes, mes i mig d’edat solen picar granets de pinso del que menja la mare o sigui que a partir d’aquesta edat ja els podem donar també pinso especial per cadells molt petits.

Però el pinso de la mare era de cadell?

Exacte! Les gosses gestants han de menjar des de l’últim terç de gestació fins que s’acabi la lactació aquest pinso especial per cadells molt petits formulat acuradament perquè ni a les mares ni als petits els falti res ja que tindran molts requeriments energètics durant aquesta etapa de la seva vida.

Quantes vegades mengen els cadells?

Fins que tinguin uns 6 mesos d’edat és millor que els cadells mengin 3 vegades al dia. Després podrem passar a una o dues o al que es convingui amb el veterinari.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *